PICERIJE IZ SRBIJE U TOP 50 NAJBOLJIH NA SVETU: Italije nema na vidiku, ali zato nas komšije prate
Pica, Foto: Printscreen Instagram/gepettosathahndorf

sjajno

PICERIJE IZ SRBIJE U TOP 50 NAJBOLJIH NA SVETU: Italije nema na vidiku, ali zato nas komšije prate

U pitanju su Pietra (32) i Majstor i Margarita (37), piše "50toppizza.it" i obe picerije se nalaze u Beogradu

Objavljeno:

Jedna od prvih asocijacija na Italiju je hrana, odnosno pica koju, kako Italijan tvrde, samo oni mogu da naprave na pravi način. Međutim, pica je toliko postala popularna da su i domaćice naučile da je spremaju kao pravi profesionalci.

Širom sveta otvaraju se restorani koji serviraju isključivo pice i tvrde da je baš njihova najbolja. Zato je napravljena lista 50 najboljih pica u Evropi za ovu godinu, a na listi su se našle i picerije iz Srbije.

U pitanju su Pietra (32) i Majstor i Margarita (37), piše "50toppizza.it" i obe picerije se nalaze u Beogradu.

Pica
foto: Profimedia

Kada je reč o Pietri, idealna je za one koji vole ukus prave napolitanske pice, a pica majstori koriste autentične proizvode, te ćete za trenutak zaboraviti da se nalazite u Beogradu.

Što se tiče Majstora i Margarite, pica majstori koriste pažljiv izbor italijanskih sastojaka koji poboljšavaju rad na testu.

Komšije su se takođe dobro kotirale, te je tako jedna picerija iz Hrvatske e zauzela visoko 14. mesto, picerija iz Severne Makedonije je na 16. mestu, dok se i Slovenija može pohvaliti 30-im 36-im mestom.

Zanimljivo je što nema nijedne picerije iz Italije, ali nije poznato da li je ovo urađeno sa namerom da se istaknu drugi restorani.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.